Dit gerecht is een echt Frans potje. Perfect om op vakantie te maken, omdat het een eenpansgerecht is. Heerlijke verse tomaten van de dorpsmarkt, lekkere worstjes en gerookte spekblokjes bij een ouderwetse Franse slager vandaan en haal een mooie witte wijn bij een wijnboer. Heb je ook al zin om deze zomer weer terug naar Frankrijk te gaan? Proef vanavond dan alvast een beetje voor door dit heerlijke maar simpele gerecht te maken.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
4 verse worsten
4 witte uien
2 teentjes knoflook
2 blikken grote witte bonen
800 gram tomaten
200 gram gerookte spekblokjes
4 laurierblaadjes
4 takjes tijm
200 gram witte wijn
Snijd de knoflook en de uien fijn en bak ze samen met de gerookte spekblokjes in een grote braadpan tot de uien mooi glazig zijn. Snijd de tomaten in vieren en doe die samen met de witte wijn, verse worst, tijm, laurier bij de uien in en laat het ongeveer 20 minuten sudderen tot de tomaten helemaal zacht zijn en de worstjes gaar. Voeg de witte bonen toe en laat ze nog 5 minuten doorwarmen.
Dit is een perfect gerecht om met stokbrood te eten en de rest van de fles witte wijn leeg te drinken.
Geef een reactie