Lekker eten in Amalfi

Wanneer je in Zuid-Italië ben mag je de stad Amalfi natuurlijk niet missen. De Amalfikust is er niet voor niets naar vernoemt. Dit schitterende pittoreske plaatsje is super toeristisch. Blijf dus vooral niet in de hoofdstraat hangen, maar dwaal door de kleine steegjes om optimaal van het stadje te kunnen genieten.

Paticceria Andrea Pansa
Deze luxe paticceria is de perfecte plek om je ochtend te beginnen. Voor Italiaanse begrippen is Paticceria Andrea Pansa best wel prijzig. Maar je kunt hier heerlijk wakker worden met een cappuccino en een sfogliatella terwijl je vanaf je comfortabele plaats op het terras naar de eerste toeristen kunt kijken die de stad gaan verkennen.

Antico Borgo
Restaurant Antico Borgo ligt ongeveer anderhalve kilometer vanaf de haven van Amalfi. Omdat het iets verder van de haven af ligt, ligt het in een rustig deel van de stad dat ook nog eens schitterend is. Het restaurant werkt veel samen met food tours waardoor het constant vol zit. Toen wij er kwamen hadden ze gelukkig buiten op het terras nog een leuk tafeltje voor ons. We konden tijdens het eten van een heerlijke pasta ook nog genieten van het schitterende uitzicht over de stad. Het personeel was heel vriendelijk en het eten goed. Zeker de moeite waard om de wandeling naar boven voor te maken.

Eén reactie op “Lekker eten in Amalfi”

  1. […] San Lazzaro is het perfecte dorpje om te verblijven als je de Amalfikust bezoekt. Je kunt de drukte van de toeristische dorpjes Amalfi en Positano ontvluchten, het heeft een supermarkt, kleine restaurants en je hebt een schitterend uitzicht over een grootdeel van de kustlijn. Je kunt hier heerlijk ontspannen na een lange wandeling of vanuit hier een mooie dagtrip naar Napels of Amalfi maken. Midden in het dorp stopt namelijk een bus die je binnen 2 uur naar hartje Napels brengt en in ongeveer 3 kwartier in Amalfi. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: