Surfparadijs Kuta op Lombok

Kuta is een gezellig dorpje met veel verschillende eettentjes en barretjes. Met de scooter kun je makkelijk van het ene naar het andere strandje rijden om een middagje te relaxen of lekker te gaan surfen.

Surfen
Vanuit Kuta zijn we met onze surfinstructeurs naar Selong Belanak Beach gereden. Een strandje die heel geschikt is voor beginnende surfers. We kregen er twee uur lang privéles. Super leuk om te doen en je leert binnen no time de basistechnieken van het surfen. Heb je de basiskennis onder de knie dan nemen ze je de volgende keer mee naar een ander strand.

Bamba
Capsule Hotel Bamba is na het surfen een heerlijke plek om de hitte van het middaguur te ontlopen. Je kunt er een hapje gaan eten en een drankje te doen. Ze hebben er heerlijke banken waar je zo een aantal uur kan vertoeven. De volgende keer als ik in Kuta kom, ga ik daar logeren denk ik.

Passievrucht cheesecake bij bamba

KRNK & El Bazar
Dit zijn twee leuke restaurantjes centraal in het dorp. Ze zijn van dezelfde Nederlandse eigenaar en je kunt er heerlijke cocktails drinken maar vooral de pizza met lamsgehakt, pittige saus en feta bij KRNK was heerlijk. Ze hebben ook lekkere verse burgers en bij El Bazar kun je heerlijk uit de mediterraanse keuken eten.

Lamspizza bij KRNK
Tonijn tartaar bij El bazar

Verse vis
’s Avonds lopen we terug naar ons hotel. We zien langs de kant van de weg lange houten tafels staan met vis en grote brokken ijs ertussen. Wij dachten dat die daar gewoon verkocht werden maar ze bleken bij de restaurants erachter te horen. Je kunt daar de vis die je graag wilt hebben, uitkiezen. Die maken ze dan schoon, leggen ze op de barbecue en wordt ingesmeerd met een heerlijke knoflookmarinade. Ze serveren het met een bakje rijst en groenten. Echt heerlijk en super vers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: