Nusa Penida

Super instagrammable eiland, zolang je maar niet achter de camera kijkt. Bali kampt al met een enorme overlast aan plastic afval aan de zijkanten van de weg en in de zee maar hier op Nusa Penida is het nog meer zichtbaar. Ook de armoede is veel meer zichtbaar. Het eiland zelf is echt schitterend, de ruige natuur en de schitterende uitkijkpunten waar je zelf met de scooter of met een taxi heen kunt gaan.

Snorkelen
Vanuit de haven kun je met een boot naar verschillende snorkelpunten. De onderwaterwereld is er schitterend met allemaal kleine vissen en fel gekleurde koraal. We hebben jammer genoeg de manta niet gezien, maar als het water iets rustiger is, is dat ook mogelijk.

Tentacle Bali on Penida
Een schitterend hotel, erg schoon en heerlijk ruim. De dame achter de balie is erg behulpzaam als je bijvoorbeeld een taxi nodig hebt. Het is een geliefd hotel onder Nederlanders. Er is een zwembad en een gemeenschappelijke ruimte waar je je ontbijt kunt krijgen.

Secret Penida Cafe
Een gezellig westers restaurant waar je heerlijk kunt eten. Lekkere vegetarische burgers, gegrilde vis en smoothie bowls.

Kelingking Beach
Het uitkijkpunt waardoor Nusa Penida bekend is geworden. Klingking Beach wordt veel bezocht door dagjestoeristen vanaf Bali. Wil je niet in de rij staan, ga dan ’s morgens heel vroeg of juist aan het einde van de middag. Je kunt er met de scooter komen maar voor een klein bedrag kun je ook met de taxi en heb je de energie nog om naar beneden te klimmen. Dat mag je echt niet overslaan. Na een super stijle afdaling kom je op een schitterend strand uit waar je de ruigheid van de zee echt goed kunt zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: