Een nacht in de jungle, Khao Sok

Rond een uur of 9 ’s morgens worden we met een kleine bus opgehaald. Deze brengt ons in een uur naar het meer van Khao Sok national park waar onze tweedaagse trip begint. De zon komt achter de wolken vandaan en we stappen vol goede moet in onze boot, die ons naar onze slaapplaats gaat brengen. Na een adembenemende tocht over het water, de schitterende omgeving en de overweldigende grote van het natuurgebied komen we bij een groep kleine hutjes op het water aan. Hier slapen we vannacht.

Na een degelijke lunch gaan we op stap. We krijgen wandel/waterschoenen te leen en gaan het oerwoud in. Ze vertellen ons dat we de grot in gaan als het niet regent. Nog geen kwartier later begint het te hozen. De regen komt met bakken uit de hemel en binnen no time zijn we helemaal doorweekt. Gelukkig is de regen warm. Geen groten voor ons. Opeens roept de gids dat we terug moeten. ´Het is gevaarlijk.´ Door de grote hoeveelheid regen komt het water snel omhoog. Wanneer we bij de rivier komen waar we de heenweg nog prima doorheen komen zien we dat die verdubbelt is qua grote en de stroming een stuk sterker is geworden. De gids spant een touw van de ene naar de andere kant en we moeten om de beurt de rivier over. We zijn weer veilig terug.


Na een plons in het heldere meer en een stel droge kleding gaan we een toch doen over het meer. Een schitterende zonsondergang op zo’n rustige plek is echt prachtig om te zien. Als afsluiter van de avond krijgen krijgen we heerlijke gebakken vis en curry en daarna vallen we als een blok in slaap bij de geluiden van het oerwoud.


Half 7 moeten we weer in de boot zitten voor onze ochtendtocht over de rivier. De mistbanken hangen tussen de bomen en de natuur begint net wakker te worden. Omdat het niet meer regent zien we deze ochtend ook de apen die hier leven.Na een ontbijtje van heerlijke bananenpannenkoeken gaan we op weg naar groten. We moeten met een ladder vanuit de boot de grot in klimmen. De grot is echt schitterend. Er leven verschillende spinnen en vleermuizen en gigantische stalactieten en stalagmieten.
Nadat we hebben geluncht op een klein strandje zetten ze ons weer af bij de mini bus en zit onze tweedaagse tip er weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: