Dit mag je niet missen in Bangkok

Een grote chaotische stad, vol gepropt met mensen die door elkaar heen rennen terwijl jij met 40 graden en de brandende zon op je hoofd, je tas in je armen geklemd tussen hen door probeert te manoeuvreren. Dat had ik verwacht van Bangkok. Maar Bangkok valt me reuze mee. Jazeker, het is een grote stad en het is er ook erg druk, maar de mensen zijn heel aardig. Wanneer je de weg niet kan vinden proberen ze je te helpen. Je kunt met de watertaxi makkelijk van a naar b en zolang je in de schaduw blijft is lopen ook goed te doen. Ik voel me hier veiliger dan in veel Europese hoofdsteden.

Pak Khlong Talat bloemenmarkt
Leuke markt met allemaal producten die ik nog nooit heb gezien. Fruit en groenten die wij in Nederland niet kennen. Grote kramen met bloemen en offermandjes die aan de lopende band verkocht worden. Het lijkt een grote chaos op de markt. Maar als je goed oplet zit er een hoop structuur in. Om de markt echt goed te zien, kun je het best een lekkere Thaise koffie gaan kopen. Rustig op een krukje gaan zitten en kijken naar wat er allemaal om je heen gebeurd.

Wat Saket
Er zijn een hele hoop tempels die je kunt bezoeken of je neemt een kijkje in the Grand Palace. Hou er wel rekening mee dat je niet de enige bent die een tempel of het paleis wil bezoeken en dat het overdag erg warm kan worden. Mijn favoriet is de Wat Saket tempel, deze boeddistische tempel ligt op een stijle heuvel. Als je de heuvel beklimt heb je een schitterend uitzicht over de stad. Beklim de tempel tegen zonsondergang, dan is het een stuk minder warm en het valt mee hoeveel toeristen er dan zijn.

Trainmarket
Tidtee, een Thais meisje die ik eerder heb ontmoet, neemt me mee naar de trainmarket. Ze waarschuwt me dat het er vaak druk is met Chineese toeristen en dat klopt. Zodra we de markt op lopen is het er stampvol met mensen. Gelukkig blijkt dat vooral vooraan te zijn en als we iets verder lopen is het prima te doen. Ik zie dat het mogelijk is om durian te proeven, die kans laat ik niet aan mijn voorbij gaan. Het ruikt naar zweetsokken, maar de smaak is eigenlijk best wel lekker. Het is stevig van buiten en romig van binnen, bijna puddingachtig. We eten heerlijke noedelsoep, gefrituurde octopus en als toetje mango sticky rice met kokosijs. Zelfs hier in Thailand begint speciaal bier al aan populariteit te winnen en we proberen een aantal lokaal gebrouwen biertjes uit.

Chinatown
Ik kan echt wel dagen door chinatown kunnen slenteren. Allemaal kleine winkeltjes in smalle steegjes. Ze verkopen er echt van alles. Het is jammer dat mijn koffer al tot de nok toe voel zit want anders . . . anders kun je je geluk hier wel op. Ook hier zijn een hele hoop foodkraampjes, ze verkopen worstjes op stokjes, vispannenkoeken en gezouten krab. Ik ga voor de noedelsoep met alles erop en eraan. Dat betekent een vulling van gefrituurde zwoerd, rundermaag, longen, lever en hart. Ik was niet heel optimistisch toen ik mijn soep kreeg, maar ik wil alles proberen en het was best wel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: