
Op de Arteflame kun je natuurlijk heerlijk vlees bakken en ook groente is iets waarvan de meeste mensen op de barbecue wel wat lekkers weten te maken. Maar wist je dat je er ook lekker broodjes op kunt bakken. Pita broodjes bijvoorbeeld om ze daarna lekker te vullen met gehakt of kipshoarma. Ook Engelse muffins kunnen heel goed op de Arteflame gebakken worden.
Beleg ze met een heerlijk gebakken eitje met bacon, avocado en tomaat of kies voor een zoete variant met clotted cream en frambozen jam.
Ingrediënten
450 gram bloem
7 gr droge gist
1,5 tl zout
1 el suiker
30 gram boter
1 ei
240 ml melk
4 el semolina
Verwarm de melk tot 26 graden voeg de suiker en de gist toe en laat het even staan. Doe de bloem, zout, boter, ei en melk in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten mengen. Maak een mooie bal van het deeg en dek de kom af. Laat het een uur rijzen.
Maak 10 gelijke bolletjes van het deeg en druk ze plat tot ze ongeveer een halve centimeter zijn. Haal ze door de semolina. Dek ze af en laat ze nog 45 minuten rijzen.
Natuurlijk kun je de Engelse muffins in de koekenpan bakken maar het is veel leuker om ze op de Arteflame te bakken. Smeer de bakplaat in met een beetje olie. Bak de muffins ongeveer 10 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Ga je ze meteen opeten? Snijd ze dan door en gril ze nog even van binnen tot ze daar ook mooi krokant zijn.

Geef een reactie