Engelse muffins

Op de Arteflame kun je natuurlijk heerlijk vlees bakken en ook groente is iets waarvan de meeste mensen op de barbecue wel  wat lekkers weten te maken. Maar wist je dat je er ook lekker broodjes op  kunt bakken. Pita broodjes bijvoorbeeld  om ze daarna lekker te vullen met gehakt of kipshoarma. Ook Engelse muffins kunnen heel goed op de Arteflame gebakken worden. 
Beleg ze met een heerlijk gebakken eitje met bacon, avocado en tomaat of kies voor een zoete variant met clotted cream en frambozen jam. 

Ingrediënten 
450 gram bloem 
7 gr droge gist 
1,5 tl zout 
1 el suiker 
30 gram boter 
1 ei 
240 ml melk 
4 el semolina 

Verwarm de melk tot 26 graden voeg de suiker en de gist toe en laat het even staan. Doe de bloem, zout, boter, ei en melk in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine ongeveer 10 minuten mengen. Maak een mooie bal van het deeg en dek de kom af. Laat het een uur rijzen. 

Maak 10 gelijke bolletjes van het deeg en druk ze plat tot ze ongeveer een halve centimeter zijn. Haal ze door de semolina. Dek ze af en laat ze nog 45 minuten rijzen. 

Natuurlijk kun je de Engelse muffins in de koekenpan bakken maar het is veel leuker om ze op de Arteflame te bakken. Smeer de bakplaat in met een beetje olie. Bak de muffins ongeveer 10 à 15 minuten tot ze goudbruin zijn.  

Ga je ze meteen opeten? Snijd ze dan door en gril ze nog even van binnen tot ze daar ook mooi krokant zijn. 

4 reacties op “Engelse muffins”

  1. Tom van Rooij Avatar
    Tom van Rooij

    Leuk dat je me hebt geaccepteerd, deze mufin is een leuke opdracht
    voor dit toestel, maar wat een veel belovend talent ben je we zullen elkaar zeker in de toekomst ontmoeten ben je al eens naar wedstrijden van de WBQA, Culinair, SBWN of KCBS geweest laat het me eens weten

    Like

    1. Dankjewel, ik ken die wedstrijden niet. Maar ik sta altijd open voor zulk soort dingen. Daar kan ik veel van leren

      Like

  2. […] Engelse muffins4 eieren2 tomaten1 avocado8 plakjes baconzonnebloemoliezout en […]

    Like

  3. […] Engelse muffins4 eendenborstfilets (550 gram)1 rode biet2 verse vijgencrème fraîche1 bosui5 gram zoutbeetje […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: