Sinterklaas saucijzenletten

Er wordt met Sinterklaas heel veel zoetigheid geserveerd: heerlijke banketstaven, speculaas, marsepein en kilo’s chocolade pepernoten. Dan is een hartig hapje tussendoor ook wel lekker. Daarom maken we vandaag deze saucijzenletter. Gevuld met zacht gehakt en kruidnoten.

Ingrediënten
1 rol bladerdeeg (van tante Fanny)
500 gram varkensgehakt
10 gram gehaktkruiden van Verstegen
25 gram kruidnoten
2 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden. Natuurlijk kun je hem ook in de Big Green EGG bakken. Doe je convEGGtor in de barbecue en zorg dat hij op een constante temperatuur van 180 graden komt.

Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine.

Splits het eieren. Meng de gemalen kruidnoten, het eiwit en de gehaktkruiden door het varkensgehakt tot het een mooi egaal deegje is.

Maak een lange staaf van het gehakt en leg het op het bladerdeeg. Rol het gehakt in het bladerdeeg en zorg ervoor dat de vouwrand naar beneden zit. Leg de staaf zo op de bakplaat met bakpapier dat het een letter S wordt.

Klop het eigeel los en smeer de letter in met het eigeel. Bak de letter voor ongeveer 30 minuten of tot hij mooi goudbruin is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s