Winterse bloemkoolcurry met gegrilde kippendijen en naan

Deze heerlijke romige curry heb ik voor het eerst in Chang Mai gegeten. Doordat er kaneel doorheen zit doet het me altijd aan de winter denken en is het een perfect gerecht voor deze donkere dagen.

Ingrediënten
4 stukken naan
200 gram zilvervliesrijst

Bloemkoolcurry
3 uien
2 tenen knoflook
2 el roomboter
3 aardappelen
1 bloemkool
1 blikje kikkererwten
400 gram kokosmelk
2 el ras el hanout
1 tl kaneel
zout en peper

Gegrilde kippendijen
5 kippendijen
2 tl zout
1 el ras el hanout
½ tl knoflookpoeder

Kruid de kippendijen met het zout, de ras el hanout en de knoflookpoeder. Zet het in de koelkast en laat het minimaal een nacht marineren.

Steek de Big Green EGG aan met de convEGGtor ertussen en breng hem naar een temperatuur van 100 graden. Gaar de kippendijen voor ongeveer een uur of tot ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben bereikt.

Maak ondertussen de bloemkoolcurry. Snijd daarvoor de ui en de knoflook fijn en fruit ze in de roomboter in een grote braadpan. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en de aardappelen in blokjes van 1 bij 1 cm. Voeg de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes samen met de kokosmelk, kikkererwten en de kruiden toe aan de uien. Laat het zachtjes pruttelen tot de aardappelblokjes gaar zijn en breng het op smaak met peper en zout.

Kook de rijst zoals op de verpakking staat en verwarm het naan met de restwarmte van de barbecue.

Geniet van deze heerlijke winterse curry.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s