Oosterse honing kipdrumsticks

Deze drumsticks zijn ideaal om te maken voor een verjaardag waar iedereen deze lekker plakkerige drumsticks met zijn/haar vingers kan eten.  Samen met sperziebonen en kokosrijst is het trouwens ook een heerlijke en volwaardige maaltijd.

Ingrediënten
10 kipdrumsticks

Honingsiroop
90 gram honing
60 gram zoete ketjap
1 el rijstazijn
2 el mosterd
1 tl kaneel
1 tl knoflookpoeder
1 tl zout
2 cm in plakjes gesneden gember

Meng de ingrediënten voor de honingsiroop door elkaar en zet het op een zacht pitje. Laat het zachtjes inkoken tot het een stroperige dikke saus is. Haal de plakjes gember eruit en laat de stoop afkoelen.

Smeer de kipdrumsticks in met de honingsiroop en laat de drumsticks minimaal een nacht marineren in de koelkast.

Steek de Big Green EGG aan met de convEGGtor ertussen op 100 graden. Gaar de drumsticks voor ongeveer een uur op de barbecue of tot ze een kerntemperatuur van 70 graden bereikt hebben. Smeer ze tussendoor regelmatig in met de overgebleven siroop.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Robert schreef:

    De saus blijft niet zitten op de kippenbout gelijd er vanaf.
    Saus te dik ?

    Like

    1. Josja Haagsma schreef:

      Ik hem daar nog nooit last van gehad. Maar dik lijkt me juist dat het goed blijft plakken.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s