Cinnamon rolls met kardemon en walnoten

Ook zo’n zin in zelf gebakken broodjes op zondagochtend. Probeer dan dit overheerlijke recept van cinnamon rolls met kardemon en walnoten. Deze zoete broodjes zijn makkelijk te maken en perfect in combinatie met een heerlijk kopje vers gezette koffie.

Wil je ze op de barbecue bakken? Doe dan de convEGGtor erin en bak ze voor 15 a 20 minuten op 200 graden. Niet alleen leuk om te serveren als ontbijt, maar ook als dessert met ook bolletje roomijs.

Ingrediënten
150 ml volle melk +1 el melk
7 gram droge gist
375 gram patentbloem
65 gram rietsuiker
½ tl zout
1 ei
90 gram roomboter op kamer temperatuur

vulling
45 gram zachte roomboter
45 gram licht bruine basterdsuiker
2 tl kaneel
1 tl gemalen kardemon
75 gram walnoten

Verwarm 150 ml melk tot 26 graden en doe de gist erbij. Doe de bloem, suiker, het eiwit, boter, zout en de melk in een kom en kneed het tot het een mooie elastische bol word. Laat het voor ongeveer een uur rijzen op kamertemperatuur of tot het in formaat verdubbelt is.

Meng ondertussen voor de vulling de roomboter, basterdsuiker, kaneel en kardemon door elkaar. Hak de walnoten fijn.

Rol het deeg uit tot een grote vierkante lap van een centimeter dik. Smeer de vulling over het deeg uit en strooi de walnoten er over heen. Rol het deeg op en snijd het in 8 plakken. Verdeel de rolletjes over een bakplaat en doe er losjes een stuk folie overheen. Laat de broodjes een uur rijzen of tot ze verdubbelt zijn in formaat.

Meng het overgebleven eigeel met een eetlepel melk en smeer de broodjes ermee in. Zet ze daarna voor 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s