Zelfgemaakte venkelworstjes

Venkelworstjes hebben die heerlijk frisse smaakt. Vooral bij zomerse gerechten en op de barbecue vind ik ze echt heerlijk. Jammer genoeg maakt niet elke slager venkelworstjes, dus gaan we ze vandaag zelf maken.

Wat heb je nodig:
handvulhoorntje of stopbus
2 meter varkensdarm
1 kilo varkensgehakt
15 gram zout
4 gram varkensvleeskruiden (Verstegen)
½ tl gerookte paprikapoeder
1 el venkelzaad

Meng het zout, de varkensvleeskruiden, de gerookte paprikapoeder en het venkelzaad door het varkensgehakt. Doe de varkensdarm om de vulhoorn of stopbus en vul de darm met het gehakt. Maak er daarna gelijkmatige worstjes van.

Laat ze het liefst een nacht in de koelkast rusten voor je ze gaat bakken. Dit zorgt ervoor dat het gehakt niet uit de darm loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s