Linzensalade met gegrilde paprika, mais en geitenkaas

Deze heerlijke frisse salade is perfect om te combineren met gegrilde lamsfilet, maar ook als bij gerecht bij de barbecue of de volgende dag als lunch is hij heerlijk.

4 personen

Ingrediënten
1 blikje linzen
1 kleine rode ui
2 rode paprika’s
2 voorgekookte maiskolven
70 gram zachte geitenkaas
8 gram peterselie
8 gram verse tijm
2 el appelazijn
2 el koolzaadolie
zout/peper

Steek de barbecue aan. Grill de paprika’s en de maiskolven in de kolen. De maiskolven hoeven maar heel kort. Tot de bruin zijn rondom. De paprika’s mogen helemaal zwart zijn. Haal de uit barbecue en doe ze in een schaal. Dek de schaal af met folie.

Spoel de linzen goed af. Snijd de ui, peterselie en tijm fijn en meng het samen met de appelazijn en koolzaadolie door de linzen.

Schraap het vel van de paprika en snijd hem in stukjes. Snijd de mais van de maiskolven en meng het door de linzen salade. Breng de salade op smaak met peper en zout en verdeel de geitenkaas over de salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s