Limoncellotaart met rozemarijn

Deze heerlijke frisse limoncellotaart is perfect voor een zomerse dag. Een leuke Italiaanse variant van de monchoutaart met amandel en rozemarijn.

Ingrediënten
Bodem
100 gram volkorenbiscuits
55 gram amandelschaafsel
40 gram gesmolten boter
1 takje rozemarijn

Limoncellovulling
500 gram mascarpone
500 gram ricotta
5 gelatineblaadjes
125 ml citroensap
75 ml limoncello
100 gram poedersuiker
rasp van 1 citroen

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi goudbruin is. Doe de volkorenbiscuits in de keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de roomboter en hak de rozemarijn fijn. Meng de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar, verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het licht aan.

Meng de ricotta, mascarpone, citroenrasp en poedersuiker door elkaar. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Breng ondertussen de limoncello aan de kook. Haal de limoncello van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze door de limoncello tot de gelatine helemaal opgelost is. Roer daarna het citroensap door de limoncelllo.

Meng de limoncello-gelatinemix goed door de mascarponemix en verdeel het daarna over de bodem. Zet de taart in de koelkast en laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s