Steak sandwich van reerugfilet met een frisse vadouvanmayonaise en venkelatjar

Een heerlijk fris gerechtje van de barbecue. Wild wordt vaak met Kerst gegeten, maar wild is op andere momenten in het jaar ook heel goed te krijgen. Daarom maken we vandaag een heerlijk frisse, zomerse steak sandwich van reerugfilet.

Het is ook heerlijk om de reerugfilet een dag van te voren in de smeren met een koffierub. De smaak gaat heel goed samen met de venkelatjar.

Ingrediënten
1 reerugfilet
4 harde broodjes

Vadouvanmayonaise
4 el mayonaise
1 el vadouvan
2 el zonnebloemolie
4 el Griekse yoghurt

Venkelatjar
1 venkelknol
200 ml water
100 gram suiker
100 gram azijn
snufje zout

Doe voor de venkelatjar het water, de suiker, de azijn en het zout in een pan en breng het aan de kook. Snijd ondertussen de venkel heel dun op een mandoline. Doe de venkel in een potje of bakje en giet het kokende vocht eroverheen. Laat het staan tot het is afgekoeld.

Verwarm in een ander pannetje de olie met de vadouvan. Zodra het warm is haal je het van het vuur en laat je het afkoelen.

Verwarm de barbecue met het grillrooster erin op 250 graden.

Grill de reerug kort op de barbecue tot hij een kerntemperatuur van 50 graden heeft. Strooi er zout en peper overheen. Laat hem daarna kort rusten voor je hem aansnijdt.

Maak ondertussen de vadouvanmayonaise door de mayonaise, vadouvanolie en Griekse yoghurt door elkaar te mengen.

Snijd het broodje open doe op beide kanten een beetje vadouvanmayonaise, verdeel de dun gesneden plakjes reerugfilet over de broodjes doe als laatste een beetje venkelatjar op de broodjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s