Saucijzenbroodje met cheddar en jalapeno

Soms heb je gewoon zin in een snackje. Dan is het toch veel leuker om ze zelf te maken. Deze saucijzenbroodjes zijn het aller lekkerste met een ijskoud biertje.

Ingrediënten
een rol bladerdeeg
400 gram varkensgehakt
6 gram gehaktkruiden (inclusief zout)
75 gram geraspte cheddar kaas + een beetje voor erover heen
6 fijngesneden schrijfjes jalapeno’s uit pot
1 ei

Zet de barbecue aan op 180 graden met de convEGGtor ertussen.

Meng de gehaktkruiden, het eiwit, de cheddar kaas en de jalapeno’s door het gehakt. Verdeel het gehakt over het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg over het gehakt en prik de rand af met een vork. Snij het bladerdeeg ik mooie een haps stukjes en verdeel de over een bakplaat met een stukje bakpapier. Klop het eigeel los en smeer het over de saucijzenbroodjes. Verdeel het overgebleven beetje geraspte kaas over de saucijzenbroodjes.

Bak de saucijzenbroodjes tot ze mooi goudbruin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s