Beer can chicken met gegrilde mac and cheese

4 personen

Ingrediënten
2 hele kippen
4 el cajun kruiden
2 blikjes bier
4 el crème fraiche

Mac and cheese
500 gram macaroni
250 ml melk
125 gram cheddar
125 gram jonge kaas
35 gram boter
1/2 gesnipperde ui
2 el tex mex kruidenmix
25 gram bloem
1 tl zout

Kook de macaroni gaar. Het mag net iets langer koken dan op de verpakking staat. Dit zorgt namelijk voor een betere binding.

Ondertussen fruit je de gesnipperde ui in de roomboter. Voeg zodra die zacht is de bloem toe. Enkele minuten doorroeren zodat de bloem kan garen. Al roerend beetje bij beetje de melk toevoegen zodat het niet gaat klonteren. Haal de pan van het vuur en voeg de tex mex kruidenmix, het zout, de kaas en de macaroni toe. Meng dit goed door elkaar. Draai het in keukenfolie tot een stevige staaf en doe het in een bakblik. Druk het goed aan en laat het een nacht in de koelkast staan tot het goed stevig is.

Kruid de hele kippen met de cajun kruiden en laat deze ook een nacht intrekken.

De volgende dag kun je de Arteflame en de Big Green EGG aansteken. De Big Green EGG moet ongeveer 150 graden zijn en de Arteflame moet goed heet zijn.

Giet de bierblikjes half leeg in een glas. Er moet niet te veel bier in de blikjes zitten, dan wordt het namelijk niet goed warm.

Zet de kippen op de bierblikjes in de barbecue en steek de kernthermometer in de borst van de kip. Zodra de kerntemperatuur 70 graden is is de kip klaar.

Ondertussen haal je de mac and cheese uit de folie en snijd je het in dikke plakken. Twee à drie plakken per persoon moet voldoende zijn. Smeer de Arteflame in met olie en gril de plakken tot ze mooi goudbruin zijn en lekker krokant.

Zodra de kippen klaar zijn halveer je ze. Geef iedereen een halve kip en een paar plakken mac en cheese. Serveer dit met een grote klodder crème fraîche en je bent klaar om te smullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: