Langzaam gegaarde brisket met een frisse tomatensalsa

Voor dit gerecht kun je het beste de wekker zetten. Zelf ben ik ‘s ochtends om vijf uur opgestaan om de brisket op de barbecue te leggen. Hierdoor was er voldoende tijd om het gerecht ’s avonds op tijd te kunnen serveren. En ik kan je zeggen: het was zeker de moeite waard om er een keer zo vroeg uit te gaan.

Ingrediënten
4 kilo brisket
4 el zout
2 el zwarte peper
2 tl knoflook poeder

Tomatensalsa
1 kilo tomaten
1 rode ui
5 gram bieslook
5 gram peterselie
3 el olijfolie
3 el wijnazijn

Smeer de brisket in met het zout, peper en knoflookpoeder. Laat het minimaal een nacht intrekken.

Verwarm de Big Green EGG tot 100 graden met de convEGGtor ertussen. Voeg eerst wat rooksnippers toe voor je de brisket op de barbecue legt. Na 3 uur roken pak je de brisket in in aluminiumfolie. Zodra de brisket een kerntemperatuur van 92 graden heeft is hij klaar. Het verschilt per keer hoe lang dit duurt. Begin daarom op tijd. Is het nog geen etenstijd. Doe hem in een isolatiebox zodat hij zijn warmte zo lang mogelijk vasthoudt.

Ondertussen maak je de tomatensalsa. Haal de pitten uit de tomaten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd ook de kruiden en de rode ui fijn en meng alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de brisket in plakken en verdeel ze over de borden. Serveer het met een grote lepel tomatensalsa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: