Gevulde inktvis in kokoscurrysaus

Dit gerecht is geïnspireerd door een gerecht dat ik een aantal jaar geleden in Nice heb gegeten. Toen we heb maakte deed het me weer denken aan de vakantie van dat jaar.

Ingrediënten
12 inktvisjes

Gehaktmix
100 gram pandan rijst
300 gram gekruid varkensgehakt
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teen knoflook
1 duim fijngesneden gember
1 fijngesneden wortel
1 el olie

Currysaus
1 fijn gesneden ui
3 el rode curry
400 ml kokosmelk

Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Fruit de ui samen met de knoflook, gember en wortel. Zodra de ui zacht is voeg je het gehakt toe en bak je het tot het gaar is. Voeg daarna de rijst toe en zet het in de koeling om af te koelen.

Voor de currysaus fruit je de ui. Zodra de ui zacht is bak je kort de rode currypasta mee. Daarna voeg je de kokosmelk toe en laat je het nog 10 minuten sudderen. Breng het, indien nodig, op smaak met zout en peper.

Maak de inktvisjes schoon, vul ze met de gehaktvulling en maak ze dicht met een sateprikker.

Verhit de Big Green EGG tot 200 graden zonder de convEGGtor ertussen. De inktvisjes hoeven maar heel kort op de barbecue gebakken te worden. De vulling is namelijk al gaar, alleen de buitenkant moet nog garen. Bak ze dus niet te lang om te voorkomen dat ze taai worden.

Verwarm ondertussen de currysaus mee op de barbecue.

Verdeel de inktvisjes over de borden en giet de currysaus eroverheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: