Saucijzenbroodjes met feta en olijven

Soms heb je gewoon zin in een snackje. Dan is het toch veel leuker om ze zelf te maken. Door het gebruik van de feta en de olijven geef je net een andere twist aan de saucijzenbroodjes die we nu gaan maken. Maar experimenteer ook eens met andere smaken.

Ingrediënten
een rol bladerdeeg van tante fanny (of een pakje met 8 plakjes)
400 gram varkensgehakt
15 gram gyros kruidenmix van Verstegen
100 gram feta in blokjes
50 gram groene olijven in ringetjes gesneden
1 ei
1 el sesamzaadjes

Zet de barbecue aan op 180 graden met de convEGGtor ertussen.

Meng de kruiden, de feta en olijven door het gehakt. Snijd het bladerdeeg in achten. Maak acht gelijke staafjes gehakt en leg ze op het bladerdeeg. Rol het gehakt in het bladerdeeg en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Spits het ei en kluts het eigeel met een kwastje. Smeer de saucijzenbroodjes in met het eigeel tot het eigeel op is. Strooi de sesamzaadjes over de saucijzenbroodjes.

Bak de saucijzenbroodjes tot ze mooi goudbruin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: